Manuskonsulent – portfolio

By  | Filed under: Oppdrag

Jeg har siden 2003 utført oppdrag som konsulent på bokmanus. Jobben handler om å gi forfatter og/eller redaktør råd om hvordan manuset kan bli best mulig før det går inn i videre produksjon. Både form og innhold i min leveranse avhenger av en rekke faktorer: Er det en konkret plan om utgivelse (er kontrakt skrevet), eller er man i en tidligere fase? Er forfatter og/eller redaktør enige om hvor mye manus skal bearbeides? Er man helt i en sluttfase av arbeidet med manus? Jeg går gjerne i dialog med begge parter dersom forfatter og redaktør er uenige i veien videre.

Jeg leverer vanligvis ikke anonym respons (som det forekommer en del av i bokbransjen), fordi jeg mener åpen dialog er helt nødvendig i skriveprosessen. Jeg gir råd om oppbygning, struktur, språklig utforming og enkle eller mer omfattende grep som kan tas for å tilpasse manus ønsket målgruppe. Innenfor sakprosa har jeg jobbet mye med å tilpasse akademiske tekster til studenter som målgruppe.

Under har jeg samlet noen av de bøkene jeg har vært involvert i. Noen av dem har jeg hatt til gjennomgang én gang, enten i begynnelsen eller slutten av prosessen, mens andre har jeg fulgt tett helt fra idé til utgivelse. Klikk på den enkelte bok for å lese mer. Det er mye bra lesestoff her!

Skal jeg hjelpe deg? Les om manushjelp og bestill respons her.

Skal jeg hjelpe deg? Les om manushjelp og bestill respons her.

About 

Jørgen heter jeg som driver denne siden. Når jeg ikke oppdaterer nettsiden, er sannsynligheten stor for at jeg underviser, foreleser, gir respons på tekster, eller skriver selv. På kveldstid finner du meg gjerne på Oslos impro-scener. Jeg er utdannet litteraturviter og lektor fra Universitetet i Oslo, og bor i Oslo. Bøkene mine har egne nettsider: Gnistrende.net Fortellemagi.no Improiklasserommet.no. Få tips om saker fra nettsiden ved å like siden JorgenMoltubak.no på Facebook. Ta også gjerne kontakt via profilen min på LinkedIn.