«I» er halvparten av «vi»

By  | 0 Comments | Filed under: Blogg, Publisert

Fotball: Kultur, identitet og historie. Jeg hadde lenge hatt lyst til å skrive en tekst med det utgangspunktet. En kveld i oktober fikk jeg satt meg ned for å skrive den. Det viste seg at Romsdals Budstikke ville trykke den – i sin helhet – i cupfinalemagasinet sitt. Jeg synes de laget et kjempefint oppsett med nydelige illustrasjonsbilder. Klikk på bildet for å lese den i pdf-format.

iviillustrasjon

Epilog:

iviprogramUllevål stadion 23. november 2014. Det var vått og kaldt. Molde-vær. Vi hadde heldigvis på oss superundertøy og ullsokker – man har da litt cupfinalerutine. Første omgang var jevn. Ingen store sjanser til noen av lagene, men noen halvsjanser begge veier. 0-0 til pause var greit. Utover i andre omgang ser vi at styrkeforholdet mellom lagene ikke er likt. Molde setter opp tempoet. Her skal motstanderen knuses. Kjappe innkast, kjappe frispark. Et godt tegn. Det er en kvern som maler. Og i det 73. minutt har vi perfekt vinkel til scoringen. Rett linje mellom fot, ball og oss to. – Så du også at den kom til å gå i mål før den var inne? spør jeg datteren min på 14 når jubelen har lagt seg. – Ja, svarer hun. Det kan bli utligning, det kan bli ekstraomganger, det kan bli straffekonkurranse. Men det blir det ikke.  Fotball kan være vanvittig tilfredshet. Vi klarte det.

Vi klarte det. Foto: Aurora.

Vi klarte det. Foto: Aurora.

About 

Jørgen heter jeg som driver denne siden. Når jeg ikke oppdaterer nettsiden, er sannsynligheten stor for at jeg underviser, foreleser, gir respons på tekster, eller skriver selv. På kveldstid finner du meg gjerne på Oslos impro-scener. Jeg er utdannet litteraturviter og lektor fra Universitetet i Oslo, og bor i Oslo. Bøkene mine har egne nettsider: Gnistrende.net Fortellemagi.no Improiklasserommet.no. Få tips om saker fra nettsiden ved å like siden JorgenMoltubak.no på Facebook. Ta også gjerne kontakt via profilen min på LinkedIn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *